3

care ubah manu bar

ok kat cini fatin nak bg taw..lau saper2 yg pakai Blogger Templates yg kekadang dah siap kan home, comment, edit n what so ever..korang leh buang kan bnde tuh sume...ok care nyer...

Langkah 1
Login Blogger  dashboard -> design -> edit html 

Langkah 2
Dengan menggunakan keyboard, tekan kekunci F3. Seterusnya taip atau paste kod home pada kotak Find dan seterusnya, klik Find. Sampai jumper code macam neih
pinjam code mama jnj....^_^


click gmba untuk tumbesaran


Langkah 3
Lau korang x nak menubar tuh..korang buang code yang kat atas..tp kalau nak edit...korang tukar mane yang patut je...macam code mama jnj code home dah ok..cume perlu edit  post rss n yang lain..


Langkah 4
untuk masok kan profile n yang laen...ambil code nie..




Akhir sekali, klik Preview dan jika tiada mesej Error yang terpapar, klik saja Save.


jika ada soalan leh tnyer..maaf laa ye..nieh kali pertame wat bnde macam nieh...tu yng serabut..hehehehe






3 comments:

.:rizaL:. said...

thanks 4 da info...

laksamberlipat said...

welcome...^_^..tp serabut kan...

Mama JnJ said...

wah..tima kasih kongsi ya..nanti saya buat..:-)
really appreciate it

Post a Comment

Back to Top